CECROPS SAVATIANO
SKIN CONTACT
Λευκός ξηρός οίνος – Προστατευόμενη
Γεωγραφική Ένδειξη Αττική
Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Σαββατιανό
Οινοποίηση
Τα σταφύλια αποραγίζονται και
μεταφέρονται στην δεξαμενή λευκής
οινοποίησης οπού γίνεται εκχύλιση για 12
ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία. Ζυμώνεται
με γηγενείς ζυμομύκητες σε ελεγχόμενη
θερμοκρασία 17 ˚C . Διαβροχή στα
στεμφυλά για 15 ημέρες. Μετά τον
χωρισμό από τα στέμφυλα, το κρασί
παραμένει στις λεπτές οινολάσπες για 3
μήνες με πολύ μικρή προσθήκη θειώδους
Περιγραφή
Κεχριμπάρι χρώμα με πορτοκαλί
ανταύγειες. Αρώματα κίτρινων ώριμων
φρούτων με νότες μελιού και
αποξηραμένου βερίκοκου. Πλούσιο στο
στόμα, με μέτρια οξύτητα και απαλές
ταννίνες στην επίγευση.
Σερβίρεται στους 10-12 ˚C.