Cecrops Microwinery

Type
White dry wine – Protected Geographical Indication Attiki

 

Varietal composition: 100% Savatiano
 

Vinification
The grapes are destemmed and transferred in the cuve of whitevinification. Wild yeast fermented at a controlled temperature of 17ᵒC.
Maceration on the skins for 15 days. Following the separation from the marc, the wine remain on the lies for 3 months.

 

Description
Amber color with orange highlights. Aromas of yellow ripe fruits with notes of honey and dried apricot. Rich on the mouth, with a medium acidity and soft tannins in the aftertaste.

CECROPS SAVATIANO


SKIN CONTACT



Λευκός ξηρός οίνος – Προστατευόμενη


Γεωγραφική Ένδειξη Αττική


Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Σαββατιανό


Οινοποίηση


Τα σταφύλια αποραγίζονται και


μεταφέρονται στην δεξαμενή λευκής


οινοποίησης οπού γίνεται εκχύλιση για 12


ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία. Ζυμώνεται


με γηγενείς ζυμομύκητες σε ελεγχόμενη


θερμοκρασία 17 ˚C . Διαβροχή στα


στεμφυλά για 15 ημέρες. Μετά τον


χωρισμό από τα στέμφυλα, το κρασί


παραμένει στις λεπτές οινολάσπες για 3


μήνες με πολύ μικρή προσθήκη θειώδους


Περιγραφή


Κεχριμπάρι χρώμα με πορτοκαλί


ανταύγειες. Αρώματα κίτρινων ώριμων


φρούτων με νότες μελιού και


αποξηραμένου βερίκοκου. Πλούσιο στο


στόμα, με μέτρια οξύτητα και απαλές


ταννίνες στην επίγευση.


Σερβίρεται στους 10-12 ˚C.